Tuesday, July 1, 2008

Voitot kotiin

Vegasin viimeisenä päivänä käytiin altaalla pyörähtämässä, oli jonkinverran tungos, viihdyttiin kuitenkin pari tuntia alueella. Sitten puffetissa syömässä, ihan ok setit oli. Ruuan jälkeen vähän pelailua, oli ihan älytön säkä blackjackissä varmaan 10 pelin voittoputki ja edellinen 50 taalan menetys korvaantui 60 taalan voitolle jäännillä. Pienet voitot kun oli pienet panokset :| Illalla sitten käväistiin vielä Coyotessa, mutta ilta jäi lyhyeksi pitkän seuraavan päivän takia.

Maanantaina sitten ajettiin Vegasista Kalifornian puolelle. Sierra Nevadan vuoristoa lähestyttäessä alkoi näkyä ilmeisesti myös metsäpalojen savut ja hajut, ihan hirveässä usvassa sai ajella pitkän aikaa. Saavuttiin sitten Dead Valleyhin ja kyllähän siellä oikeasti on kuuma. Mittari tärähti n. 95sta 123 faaraonhaittiin elikkäs 51 selsiukseen. Saunassa olis vielä kovin kylmää, mutta tuolla oli kyllä aikuisten oikeasti kuuma. Autokin huomasi ulkolämpötilan nostamalla vakiolämpöjä pari pykälää.

Seuraava pääkohde oli Yosemite, minne kurvailtiin parin järvimaisemareitin kautta. Järvet olivat June ja Mono. Yosemitessa käytiin kolmen kilometrin korkeudessa varsin siedettävissä maisemissa. Puistokierros lopeteltiin mammuttipetäjä alueen tarkastukseen. Lähdetiin kävely/hölkkä -lenkille puoli ysin maissa ja aurinko oli kovaa vauhtia laskemassa. Matkaa pöllien luokse oli mailin verta suuntaansa joten kiire tuli ja ei aivan ehditty paikalle valoisaan aikaan. Kun viimein päästiin laskeuduttua petäjälaaksoon niin kyllähän ne olivat aivan valtavia. Eivät korkeudessa pärjää punapuille, mutta paksuuden takia petäjät ovat maailman suurimmat puut. Kuvat piti ottaa salaman ja taskulampun kanssa, niistä ei kovin kummoisia siis tullut.

Yövyttiin Grovelandissa ihan hirveässä ja suhteettoman kalliissa motellissa. Ei jaksanut myöhään menneen päivän takia etsia parempaakaan.

Nyt ollaan matkalla Punapuu alueelle pohjoiskaliforniaan.

Ainiin, kuvia puuttuu jälleen paljon kun ei olla osuttu wlan hotelliin. Vegasissa se olisi maksanut joten jätettiin väliin. Laitetaan heti kun aika ja wlan antaa mahdollisuuden.

No comments: