Sunday, June 22, 2008

St Louis Blues

Päivä aloiteltiin ajamalla Springfieldiin joka Simpsonmaisesta nimestä huolimatta on Abe Lincolnin kotipaikka. Emme kuitenkaan poikenneet missään Aben nimikkopaikassa vaan ajoimme kylän (110000 as.) läpi.

Käytiin Pyhän Luuisin kaupungissa Eero Elielinpoika Saarisen suunnittelemassa kaaressa kuikuilemassa maisemia. Monumentti on ripausta vajaa 200m korkea ja huipulle mentiin huvipuistosuunnittelijoiden keksimällä vaunulla johon mahtui nippanappa 5 henkeä. Vaunuja oli itseasiassa 7 peräkkäin / nousu ja molemminpuolin kaarta pääsi nousemaan huipulle. Huipulle pääsee myös n. 1100 rappusta pitkin, tosin ne eivät olleet yleisön käytössä. Huipulla oli hirmuinen ryysis, melkein kyynärpäätaktiikalla joutui ikkunalle raivaamaan tien.

St. Louisista etsimme myös moolin jossa kävimme shoppaamassa. Kaikki löysivät rahoilleen vastinetta alennusmyynnistä. Shoppailukierros loppui lyhyeen kun keksimme itsellemme kiireen Meramec luolastoon.

Luolasto oli perustippukivimallia, sisältäen maailman suurimpiin lukeutuneen alemman tippukivimurikan, kierros kesti tunnin verran, opastuksesta ei meinannut saada selvää, oppaalla oli melkoinen ässävika. Luolan yksi erikoisuus oli myös toimimaton maan pyörimistä esitävä heiluri, samanlainen toimiva löytyy heurekasta.

Nyt ollaan motellissa Lebanonissa.

No comments: