Thursday, June 26, 2008

Grand Canyon

Tänään käytiin katsastamassa pari kohdetta, Sunset crater ja Grand Canyon. Oletimme että kraateri olisi ollut meteorin tekemä monttu, mutta se olikin noin vuonna 1040 purkautunut tulivuori. Alueella oli 2000m2 tuhkaa ja muutama laavavirta. Ei juurikaan itse saanut rahalle vastinetta (5e/naama), mutta muille tuhkan ihmettely kelpasi. Tulivuorelta oli sitten n. 250km matka kanjonille.

Grand Canyon on mahtava näky, Colorado joen kaivama ura on n. 1km syvä ja alue jonka se on itselleen vallanut valtava. Sanat eikä kuvat riitä kuvaamaan näkyä, se on nähtävä itse. Parhaiten mieleen jäi muistaakseni Grand view kohdalla tehty pieni kävely kanjonia alaspäin. Itse jäin melko ylös polulla, mutta kuitenkin riittävän kauaksi jotta ihmisten hölinät jäivät taakse ja eteen aukeni mahtava näkymä kanjonille. Jaska ja Pekka menivät vielä muutaman käännöksen pidemmälle melkoisen mielenkiintoista (lue pelottavaa) polkua. Kaiteista ei tietoakaan ja pudotusta polun reunalta satoja metrejä. Toinen mieleen jäänyt tapahtuma oli kun samalla kohtaa pari turistiä päätti mennä pomppimaan kielekkeelle jonka molemmin puolin oli pudotus kanjoniin. Hyppivät kuin vuorikauriit murikan päällä, kaikki katselijat tuomitsivat parin hurjapään temput hullun hommaksi.

Matka kanjonilta Pageen motelliin meni mahtavien kanjoni/aavikko/seinämä maisemien parissa melkein huomaamatta ajankulua. 

2 comments:

apa said...

Käykääs Kanabissa Grandma Tina's Dinerissa. Se on ihan pikkukylä Pagesta joku 2-4 tuntia länteen/luoteeseen. Aivan sairrraaaan hyvä spagetti with meatballs and Tina's sauce tms.

Unknown said...

Täällä istutaan pöydässä ja ollaan tilaamassa suosituksen mukaista annosta. Lämmintä piisaa ja nettikin toimii hienosti.

Kännykkä (Elisa) ei ole pelannu melkein viikkoon, mutta netti löytyy melkein joka paikasta...