Thursday, June 26, 2008

Paaaljon nähtavyyksiä

Käytiin tänään katsomassa viisi eri kohdetta Arizonan ja Utahin alueella.
Ensimmäisenä käytiin reitille osuneessa inkkareiden luolastossa. Tuo bongattiin pelkästään kyltin perusteella ja extempore ajettiin parkkiin. Käveltiin puoli mailia kallioiden päällä ja päästiin katselemaan luolia joihin oli rakennettu asumuksia. Emme huomioineet tarkemmin minkä ikäisistä ja minkä intiaanien asumuksista oli kyse. Kävely oli melko lämmin, lämpöä oli jo ennen puoltapäivää 90F, joka on aika paljon.

Toisena tuli vastaan Natural bridges alue, jossa oli ihmeteltävänä kolme eri luonnon muovaamaa siltaa. Siltojen ympäri meni 15km autoreitti, josta oli sitten pääsy kävellen näköalapaikoille. Ensimmäisen sillan kohdalla käveltiin näköalareitti päähän asti ja lisäksi vielä käveltiin tai pitäisikö sanoa kiivettiin alas sillan alle. Oli aika raskas reissu rapakuntoisille, oli n. 1.5 tunnin kävely/kiipeily. Hommaa ei helpottanut 96F lämpötila Loput sillat käytiinkin sitten vain kuvaamassa lähimmältä kuvauspaikalta.

Seuraavaksi suunnattiin MExican Hatille ja reitti sinne osottautui erittäinkin upeaksi. Tultiin hurjan jyrkänteen reunalle melko ylläen, reitti oli suunniteltu vain kiemuraisen reitin perusteella. Näkymät olivat tähän asti upeimmat näkemämme ja asettaa Grand Canyonille melkoisen riman. Jyrkanteen reunalta aukesivat näkymät aavikolle silmien kantamattomiin. Kun saatiin kerättyä itsemme kasaan tuon jäljiltä, kurvailimme kapean hiekkatien alas ja ajoimme lähettyvilla olleelle Goose neck kanjonille/katselupaikalle. San Juan joki on kaivertanut itselleen mutkikkaan yli 1000 jalkaa syvän kanjonin, jolle katselupaikalta avautui komeat näköalat.

"Mexican Hat" eli hassusti tasapainossa oleva kivenjärkäle toisen päällä oli seuraava kohde. Siitä otettiin kuvat ja jatkettiin matkaa.

Hatun jälkeen kurvailtiin Monument Valleyhin joka lienee monille tuttu länkkäreiden vakiotaustana. Punaista aavikkoa, vuoristoa taustalla ja keskellä ei mitään korkeita pölkkyjä. Kuvat kertovat enemmän...

Motellin metsästys oli taas vaihteeksi riitävän haastavaa tarjonnan puutteen vuoksi. Ajatellulla alueella Tuba Cityssä oli kolme motellia joista kaksi olisi kelvannut asutettaviksi, molemmat olivat täynnä. seuraava motelli oli 30km päässä ja sekin oli täysi. Neljäs 15km tuosta eteenpäin sitten tärppäsi ja aikainen motellille tulo jäi haaveeksi. Myöskään internet mahdollisuutta ei ollut. Mainittakoon tässä että todella usea motelli tarjoaa ilmaisen wlan yhteyden asiakkaiden käyttöön.

Valitettavasti ei saada live paikannusta eikä kuvia laitettua toistaiseksi, parissa edellisessa ei ole ollut WLANia käytettävissä ja boos mobile liittymä aukenee seuraavaksi vasta Las Vegasin lähettyvillä, minne saavumme perjantaina.

No comments: